Error upon calibrating



  • I'm trying to run roslaunch voxl_cam_ros stereo.launch is_cam_master:=false and I'm getting the following error:

    process[stereo/stereo_cam_nodelet-3]: started with pid [7098]
    [ INFO] [550.432796718]: Initializing nodelet with 4 worker threads.
    [ INFO] [550.620261197]: SnapCamDriver Starting
    [ INFO] [550.620531405]: Monotonic offset: 1.733028491
    libcam.enable.publish  1
    libcam.enable.publish.dump 0
    libcam.publish.buffer.policy max
    libcam.publish.buffer.max 3
    libcam.debug.level info
    libcam.dump.dir /data/misc/camera/dumps
    ERROR: could not open camera subscriber for cam id 2
    [ERROR] [568.122578951]: CameraManager::Initialize() failed
    [ERROR] [568.122952388]: Unable to open camera.
    

    This is a list of all the packages I have installed
    eb8b7ee0-9610-488a-af94-9de11b5378f8-image.png

    Keeping in mind that I am able to stream the cameras using voxl-camera-server and voxl-streamer.



  • Running roslaunch voxl_cam_ros stereo.launch generates the following error message:

    process[stereo/stereo_cam_nodelet-3]: started with pid [3618]
    [ INFO] [77.727182523]: Initializing nodelet with 4 worker threads.
    [ INFO] [78.021936586]: SnapCamDriver Starting
    [ INFO] [78.022304867]: Monotonic offset: 1.672775470
    libcam.enable.publish  1
    libcam.enable.publish.dump 0
    libcam.publish.buffer.policy max
    libcam.publish.buffer.max 3
    libcam.debug.level info
    libcam.dump.dir /data/misc/camera/dumps
    Opened camera 2 Type: 2
    Preview FPS range 0: [ 15, 15 ]
    Preview FPS range 1: [ 20, 20 ]
    Preview FPS range 2: [ 24, 24 ]
    Preview FPS range 3: [ 7, 30 ]
    Preview FPS range 4: [ 30, 30 ]
    Preview FPS range 5: [ 60, 60 ]
    Preview FPS range 6: [ 90, 90 ]
    Preview FPS range 7: [ 120, 120 ]
    Preview size 0: [ 1280 x 480 ]
    Preview size 1: [ 848 x 480 ]
    Preview size 2: [ 858 x 480 ]
    Preview size 3: [ 864 x 480 ]
    Preview size 4: [ 800 x 480 ]
    Preview size 5: [ 720 x 480 ]
    Preview size 6: [ 640 x 480 ]
    Preview size 7: [ 640 x 240 ]
    Preview size 8: [ 640 x 360 ]
    Preview size 9: [ 480 x 480 ]
    Preview size 10: [ 480 x 360 ]
    Preview size 11: [ 480 x 320 ]
    Preview size 12: [ 432 x 240 ]
    Preview size 13: [ 352 x 288 ]
    Preview size 14: [ 320 x 240 ]
    Preview format 0: nv12-venus
    Preview format 1: raw10
    Preview format 2: raw12
    Setting FPS to 15
    Setting preview size to 1280x480
    Using default preview format of YUV_FORMAT
    ERROR: The requested frame_id(0) does not exist in the queue.
    [ERROR] [80.595224918]: GetImageData() Unable to get Frame data for id: 0 rc: -2
    ERROR: The requested frame_id(0) does not exist in the queue.
    [ERROR] [80.595655491]: GetImageData() Unable to get Frame data for id: 0 rc: -2
    ERROR: The requested frame_id(0) does not exist in the queue.
    
    

  • Dev Team

    Hello Lynn,

    The error with rc: -2 happens at the very beginning until there are frames available for publishing (slight delay between the start of application and when camera frames start coming in).

    Since there was no other error after that, it seems the camera ros node should be working fine after the initial warnings. Can you please try to view the images or even simpler : rostopic echo /stereo/left/image_raw/header



  • @Alex-Kushleyev I see. It works and I was able to get the calibration files so it's all good!

    Thanks!


Log in to reply